Dual Monitors Switching

Share what has worked well for you.
PLEASE LOGIN TO READ AND REPLY TO POSTS

Please log in to reply to this post

Tracy.livingston33@Gmail.com
Posts: 2
Joined: Tue Jan 08, 2019 7:21 am

Dual Monitors Switching

Postby Tracy.livingston33@Gmail.com » Tue Jan 08, 2019 7:52 am

We are using 2 monitors where one is a primary screen and the other is the output screen. Our output screen splits with our video mixer that goes out to screens in the sanctuary.

We can not figure out why but somehow our primary and secondary monitors keep switching by themselves. Has anyone else seen this problem?

Thanks,
Tracy

User avatar
rvadon
Posts: 215
Joined: Wed Feb 01, 2012 3:56 pm

Re: Dual Monitors Switching

Postby rvadon » Fri Jan 11, 2019 10:37 am

Yes. Nvidia cards have a habit of doing this if all of the monitors aren't turned on before starting the computer. Check out the thread that was previous posted about this issue.

viewtopic.php?f=46&t=15329&sid=96af931b ... 40476f1527

One of the many reasons I prefer to use AMD graphics cards.
Please do not PM me directly for support. Post your questions in the Forum so everyone can offer assistance and learn from them.

Tracy.livingston33@Gmail.com
Posts: 2
Joined: Tue Jan 08, 2019 7:21 am

Re: Dual Monitors Switching

Postby Tracy.livingston33@Gmail.com » Wed Jan 16, 2019 7:21 am

Thanks for responding. I did a little more testing and I was able to reproduce the issue a few times. In my schedule I have some presentations created in Easyworship and then a PowerPoint slideshow of announcements with audio. My monitor setup is 1 monitor primary and then a 2nd monitor with a 2/3 split (output & screen on video mixer).

I think because when you open a PowerPoint file it's really opening PowerPoint outside of Easyworship you Windows is showing one output screen from the last thing you showed in Easyworship and one output screen coming from Powerpoint. If this is the case how do you make sure you end the Easyworship Live screen before running a Powerpoint slideshow?


Please log in to reply to this post

Return to “Equipment Configurations”